NIEUWS

PERSBERICHT 15 januari 2018

Van Haren Uitvaartzorg realiseert waardig afscheidshuis in Baarn

Opening Maatkamphof a.s. zaterdag om 11.30 uur door Dirk Zeelenberg

Een mooie, sfeervolle plek om de overledene in huiselijke sfeer op te baren – een waardig afscheidshuis dat 24 uur per dag toegankelijk is. Van Van Haren Uitvaartzorg Soest heeft het initiatief genomen voor Maatkamphof, dat een warme, huiskamerachtige uitstraling heeft gekregen.

Zaterdag 20 januari a.s. wordt het afscheidshuis om 11.30 uur geopend en is er open huis. Dirk Zeelenberg, acteur en ceremoniespreker, zal de opening verrichten. Naast een serieuze toon zal hij ook zeker voor een vrolijke noot zorgen.

Achtergrond

Het past bij deze tijd dat nabestaanden zelf bepalen hoe het afscheid van hun dierbare wordt georganiseerd. Eén aspect daarvan is de opbaarmogelijkheid. Die bood Van Haren Uitvaartzorg tot nu toe in het Rouwcentrum in Soest.
Het is niet altijd mogelijk om een geliefde thuis op te baren en een rouwcentrum voelt misschien wat onpersoonlijk. Daarom is een grote wens in vervulling gegaan met de komst van een uniek afscheidshuis.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar inmiddels is het afscheidshuis klaar. De verbouwing is achter de rug en het pand is gereed om gebruikt te worden. Familie krijgt een eigen sleutel, kan eigen muziek draaien, zo lang blijven en zo vaak komen als wenselijk en dat op ieder gewenst moment. “Dat is wat wij bij een waardig afscheid vinden horen.” aldus Peter Chrispijn.
Ook is er een verzorgingsruimte aanwezig waar de overledene verzorgd kan worden voor de kamer in gebruik wordt genomen.

Afscheidshuis Maatkamphof is beschikbaar voor iedereen, ongeacht of de uitvaart wordt uitgevoerd door Van Haren Uitvaartzorg of door een andere uitvaartonderneming.

Welkom

Belangstellenden zijn welkom tijdens het open huis tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Maatkampweg 16A te Baarn. Omdat bij Van Haren klassiek en eigentijds samengaan, wordt ook een versnapering geïntroduceerd. Met koffie en cake is niets mis, maar gasten zijn uitgenodigd om een speciaal voor de uitvaartbranche ontwikkeld worstenbroodje te proeven.

VAN HAREN UITVAARTZORG IN HET NIEUWS

Baarnsche Courant, 22 en 31 januari 2018